Brisanje prašine

Brisanje prašine mnogima je jedan od najomraženijih kućanskih poslova. Osim što zahtijeva dosta vremena, ujedno se čini i besmislenim jer tek što prašinu obrišete – ona se odmah vrati. Iako je se ne možete riješiti trajno, postoje neki trikovi kako prostor zadržati dulje čišćim. Ukoliko muku mučite s prašinom u svome domu, razmislite o sljedećim pogreškama koje možda radite.

Koristite praško od perja
. Ovo kućno pomagalo za čišćenje površine jednostavno raspršuje prašinu s jednog mjesta na drugo. Umjesto praška od perja, radije odaberite onaj od mikrovlakana koji će vam osigurati da prašinu skupite, a ne da ju samo raspršite po stanu.

Preskačete brisanje prašine na radijatorima i klimi.
Radijatori i klima uređaji su magneti za skupljanje prašine, ali i za njihovo daljnje raspršivanje. Stoga ih prilikom sljedećeg čišćenja stana nikako nemojte zaboraviti temeljito usisati i obrisati.

Suho brisanje prašine
Suho brisanje prašinu jednostavno diže u zrak i ona ponovno pada na kućanske elemente. Umjesto toga koristite barem neko sredstvo za čišćenje ili poliranje.
Zaboravljate mijenjati filter na usisavaču.
Filteri usisavača napravljeni su kako bi skupljali čestice prašine i nužno ih je mijenjati prema uputama proizvođača. Ako su filteri prljavi i stari, prilikom usisavanja postići ćete suprotan efekt i prašinu dodatno dignuti u zrak.

Više informacija na: Gloria.hr